Ingrediente
- 250 g carne porc
- 3 cartofi
- 3 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 1 cana varza de Bruxelles
- 1 cana varza rosie
- 1 cana varza alba
- 1 morcov
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita seminte de marar
- sare
- boia iute de ardei
- chimen pudra
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
- Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
- Se curata varza de Bruxelles de cotoare sau frunze patate si se opareste cu apa fierbinte.
- Carnea se bate cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si boia de ardei.
- Prajiti carnea intr-o tigaie cu ulei. Puneti carnea la cald [ sub un capac acoperit ].
- in aceiasi tigaie unde ati prajit carnea topiti untul si sotati usor verzisoarele de Bruxelles, pudrate cu chimen.
- Se scurg cartofii de lichidul in exces si se zdrobesc ca pentru piure.
- Serviti carnea de porc cu piure, salata si verzisoare. Peste pireu puteti pune sosul ramas in tigaie.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cina boiereasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
|