Cina boiereasca

Postat de mihaelar63 in Porc
21 Ian 2016 | 9344 vizualizari
Cina  boiereasca

Am avut la dispozitie putina carne de porc si ultima varzuta de Bruxelles din gradina proprie. In 20 minute am preparat o cina savuroasa si hranitoare. Simplu, rapid de preparat si mananci ca un boier :D

Ingrediente

  • 250 g carne porc
  • 3 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 cana varza de Bruxelles
  • 1 cana varza rosie
  • 1 cana varza alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita seminte de marar
  • sare
  • boia iute de ardei
  • chimen pudra
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
  3. Se curata varza de Bruxelles de cotoare sau frunze patate si se opareste cu apa fierbinte.
  4. Carnea se bate cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si boia de ardei.
  5. Prajiti carnea intr-o tigaie cu ulei. Puneti carnea la cald [ sub un capac acoperit ].
  6. in aceiasi tigaie unde ati prajit carnea topiti untul si sotati usor verzisoarele de Bruxelles, pudrate cu chimen.
  7. Se scurg cartofii de lichidul in exces si se zdrobesc ca pentru piure.
  8. Serviti carnea de porc cu piure, salata si verzisoare. Peste pireu puteti pune sosul ramas in tigaie.
  9. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cina boiereasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

Postat de simona72

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

  Pentru piure: se spala fasolea in mai multe ape, se lasa peste noapte in castron cu apa sa se umfle fasolea. A doua zi, se scurge de apa, se pune apa curata peste fasole, 1 lingurita...

Citeste continuarea

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de xana

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi. Scoicile se pun in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2016, 11:39
Faina cina
la 21.01.2016, 11:40
O bunatate!
la 21.01.2016, 11:40
Eu zic ca-i o cina boiereasca nu simpla !!!Sa ma anunti cand mai faci ca vin !!!
la 21.01.2016, 11:43
Ce bine arată! Merge și la prânz!
la 21.01.2016, 11:44
Exact cum a spus Delia, cina boiereasca! Cand mai faci sa ne chemi si pe noi!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking