Cina boiereasca

Postat de mihaelar63 in Porc
21 Ian 2016 | 9362 vizualizari
Cina  boiereasca

Am avut la dispozitie putina carne de porc si ultima varzuta de Bruxelles din gradina proprie. In 20 minute am preparat o cina savuroasa si hranitoare. Simplu, rapid de preparat si mananci ca un boier :D

Ingrediente

  • 250 g carne porc
  • 3 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 cana varza de Bruxelles
  • 1 cana varza rosie
  • 1 cana varza alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita seminte de marar
  • sare
  • boia iute de ardei
  • chimen pudra
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
  3. Se curata varza de Bruxelles de cotoare sau frunze patate si se opareste cu apa fierbinte.
  4. Carnea se bate cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si boia de ardei.
  5. Prajiti carnea intr-o tigaie cu ulei. Puneti carnea la cald [ sub un capac acoperit ].
  6. in aceiasi tigaie unde ati prajit carnea topiti untul si sotati usor verzisoarele de Bruxelles, pudrate cu chimen.
  7. Se scurg cartofii de lichidul in exces si se zdrobesc ca pentru piure.
  8. Serviti carnea de porc cu piure, salata si verzisoare. Peste pireu puteti pune sosul ramas in tigaie.
  9. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cina boiereasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Postat de farfuriavesela

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Cotletele de porc se spala si se bat cu un ciocan de snitele pentru a avea o suprafata cat mai intinsa si se condimenteaza. Ciupercile se spala si se taie cubulete, dupa care se pun intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Mancare de rinichi cu creier de porc

Postat de katty

Mancare de rinichi cu creier de porc

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2016, 11:39
Faina cina
la 21.01.2016, 11:40
O bunatate!
la 21.01.2016, 11:40
Eu zic ca-i o cina boiereasca nu simpla !!!Sa ma anunti cand mai faci ca vin !!!
la 21.01.2016, 11:43
Ce bine arată! Merge și la prânz!
la 21.01.2016, 11:44
Exact cum a spus Delia, cina boiereasca! Cand mai faci sa ne chemi si pe noi!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking