Ingrediente
Aluat:
- 300 ml lapte
- 150 ml ulei
- 2 linguri cu miere
- 10 g drojdie uscata
- 550 g faina
- jumatate de lingurita de sare
Umplutura:
- 50 g zahar brun
- 3 lingurite de scortisoara
- 50 g unt moale
+ lapte pentru uns
Mod de preparare
Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel de savarine.
Compozitia o lasam intr-un loc cald timp de o ora aproximativ dupa care o mai amestecam o data si o bagam la frigider pentru inca o ora ca sa se fixeze bine glutenul din faina. Dupa ce a stat la frigider o ora intindem o foaie cam de 1 cm grosime pe blatul de lucru preserat cu faina si o ungem cu untul moale peste care preseram zaharul si scortisoara pe care le-am amestecat intr-un bol.
Rulam (aluatul e moale deci cu grija si rabdare) si taiem felii de 2 cm grosime, le punem in tava si le lasam la crescut inca o jumatate de ora in cuptorul incalzit la 50 de grade (asta pentru a mai economisi din timp, daca nu puteti sa il lasati intr-un loc cald afara pana cresc frumos) dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180/190 de grade pana se rumenesc frumos si sunt coapte inauntru.
Pofta buna!
p.s. eu le-am uns cu sirop din zahar caramelizat si apa ca sa le dau luciu :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|