Cioba cu legume si perisoare de pui

Postat de Sylvia in Ciorbe
21 Iul 2010 | 8582 vizualizari
Cioba cu legume si perisoare de pui

A trecut ceva vreme de cand nu am mai bucatarit, intre timp am fost in vacanta .De curand ne-am intors si imi reiau bucatareala sincer vorbind mi-a fost dor de bucataria mea, de ustensilele mele si de intrebarea ce imi vine in minte in fiecare dimineata : ” Oare ce sa gatesc azi ? "

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • o mana de fasole verde,
  • o mana de mazare verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 rosii decojite ,
  • un morcov,
  • o ceapa medie,
  • o lingura ulei de masline,  
  • 100 ml de smantana  5 %  grasime sau iaurt gras ,
  • 3 l apa,
  • o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de dafin,
  • verdeata la final in functie de preferinte ( leustean, telina, patrunjel ),
  • sare si piper .  
  • Pentru perisoarele de pui avem nevoie de :
  • o jumatate de piept de pui dezosat,
  • 2 linguri de orez,
  • o jumatate de ceapa si o jumatate de ardei rosu  maruntite  cu blenderul,
  • putin patrunjel maruntit si frunzele unei crengute de cimbru verde maruntite fin ( este aroma care imi place mie cel mai mult la perisoarele de pui ),
  • un ou,
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

  Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru.

   Intre timp ne ocupam de perisoarele de pui : tocam cu blenderul carnea de pui si legumele ( ceapa, ardeiul) si amestecam intr-un vas amestecul obtinut cu orezul, verdeata si condimentele. 

 Amestecul obtinut il modelam in bilute mici, le pregatim inainte pe toate ca sa le putem aseza la fiert in acelasi timp.

  Dupa ce au fiert legumele pret de 10 minute asezam incet perisoarele la fiert, pe rand ca sa nu se lipesca intre ele . Le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic acoperite cu capac, ele se vor ridica la suprafata imediat ce le punem in oala si se vor lasa joc in vas atunci cand sunt fierte, aceste este primul test ca sunt fierte al doilea test este degustarea lor . Dupa ce au fiert adaugam spre final rosiile maruntite si le lasam la fiert 1-2 minute si dregem la final cu smantana, sare, putin piper si verdeata maruntita. Este o ciorba foarte aromata si lejera in acelasi timp, una dintre preferatele mele. Va doresc pofta buna daca va decideti sa testati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cioba cu legume si perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole boabe

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole boabe

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

Postat de mirela0911

Ciorba de cartofi cu kaizer afumat

Se curata morcovul si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si jumatate se taie marunt, jumatate ramane intreaga. Se curata si pastarnacul si se taie in doua. Intr-o oala se pune uleiul sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2010, 12:59
super arata....
la 21.07.2010, 13:04
Va invit la masa
la 21.07.2010, 13:11
bine ai revenit Sylvia, mi-era dor de mancarurile tale frumoase! arata minunat!
la 21.07.2010, 13:40
Bine ai revenit ,Sylvia......................................m-am gandit la tine si te asteptam..........................cum a fost?
la 21.07.2010, 13:41
Roberta esti tare draguta.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking