Ciocanele cu sos de ceapa

Postat de mikidaniro in Pui
7 Feb 2012 | 12758 vizualizari
Ciocanele cu sos de ceapa

Ingrediente

  • 600 g ciocanele de pui (6-7 buc)
  • 3-4 cepe mici
  • 150 g vin alb
  • 50 g slaninuta afumata
  • 2 galbenusuri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare,piper

Mod de preparare

Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand.

Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul, apoi punem sare, piper si acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit, adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,s coatem ciocanelele intr-un vas, amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si le turnam peste sosul ramas. Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent. Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.

Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu castane

Postat de andaoana

Pulpe de pui cu castane

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am...

Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos de leurda

Postat de MotanLaOale

Ciocanele de pui cu sos de leurda

Ciocanelele se curata, se spala bine, se usuca si se presara cu vegeta, boia si piper. Ceapa si leurda se curata, se spala si se toaca. Intr-un vas termorezistent (sau tava) se  pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 10:48
placeeeeeee
la 07.02.2012, 11:00
la 07.02.2012, 11:05
mmm...arata tare bine
la 07.02.2012, 11:20
apetisante!!!
la 07.02.2012, 12:12
bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking