Ingrediente
- 600 g ciocanele de pui (6-7 buc)
- 3-4 cepe mici
- 150 g vin alb
- 50 g slaninuta afumata
- 2 galbenusuri
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare,piper
Mod de preparare
Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand.
Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul, apoi punem sare, piper si acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit, adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,s coatem ciocanelele intr-un vas, amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si le turnam peste sosul ramas. Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent. Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.
Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|