Ciocanele cu stafide si sos de smantana

Postat de papabundetot in Pui
9 Noi 2014 | 2820 vizualizari
Ciocanele cu stafide si sos de smantana

Nu stiu excat ce m-a inspirat pentru reteta asta dar,mi-a venit o idee si cu toate riscurile am zis sa o pun in practica.Pana la final s-a dovedit ca a meritat sa “risc” pentru ca gustul a fost deosebit si preparatul meu a fost extrem de apreciat.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 6 ciocanele de pui
  • cuisoare macinate,
  • turmenic,
  • boia iute afumata,
  • sare,
  • oregano
  • stafide,
  • apa de flori de portocal
  • o pastaie de vanilie (semintele le-am folosit la desert)
  • 200 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fileuri de ansoa
  • Garnitura:
  • Cartofi
  • boia iute afumata,
  • seminte de fenicul
  • turmenic
  • sare,
  • unt si ulei

Mod de preparare

Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am pus apoi ciocanelele pe care le-am rumenit la foc mic pe toate partile.Odata rumenite frumos le-am asezat intr-o craticioara,impreuna cu o mana buna de stafide inmuiate in prealalbil in apa,am adaugat peste ele 2 linguri de apa de flori de portocal,putina apa si ulei ,pastaia de vanilie si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine.

Pentru sos,am tocat marunt 2 catei de usturoi,am pus intr-o tigaie 3 fileuri de ansoa impreuna cu uleiul in care au stat,am adaugat putin turmenic si sare,apoi cand ansoa s-a topit am adaugat 200 ml smantana si am lasat putin sa fiarba 2-3 clocote inainte de a stinge focul.

Cartofii i-am taiat ceva mai grosi decat pentru cartofi prajiti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt inmuiata bine in apa rece,am uns hartia cu ulei,apoi am condimentat cartofii cu sare,boia iute afumata,seminte de fenicul,turmenic,am pus cateva bucatele de unt si ulei,am acoperit tava cu hartia umeda si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos si s-au patruns.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu stafide si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut cu branza si spanac

Postat de merisor67

Piept de pui umplut cu branza si spanac

 Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au...

Citeste continuarea

Pui in stil mediteranean

Postat de simona72

Pui in stil mediteranean

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 17:38
la 09.11.2014, 17:51
Nu ma tenteaza,nu pot sa asociez stafidele cu pui cu smantana...chestie de gusturi doar..
la 09.11.2014, 18:36
Wooww ce de arome Tare interesantă ideea De aprofundat și probat
la 09.11.2014, 18:41
foarte bune
la 09.11.2014, 19:06
Poate ca este bun ,nu pot asocia stafidele si smintina cu carnea gusturile se executa nu se discuta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking