Ingrediente
- ciocanele de pui 6 bucati,
- vin rosu sec 100 ml,
- dovlecei 3 bucati,
- vinete 1 bucata,
- rosii 1 bucata,
- sare iodata,
- ulei de masline,
- mirodenii mediteraneene
Mod de preparare
Ciocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii.
Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe fiecare parte, apoi se adauga viunl rosu si se mai lasa cca. 5 minute la foc mediu, pentru a se fragezi.
Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la prajit in Fripteuza de la Moulinex, cu o lingura de ulei de masline, cca. 30 de minute. Vanata se taie in doua pe lungime, se sareaza, se lasa cca. 5 minute, apoi se stoarce de zeama lasata. Se taie felii si se adauga la dovlecei, asezonandu/se cu mirodenii mediteraneene ( sare iodata, oregano, usturoi, rozmarin). Apoi se adauga rosiile taiate fideluta, se mai lasa cca. 10 minute.
Ciocanelele se servesc impreuna cu legumele gratinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|