Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Postat de Toamna07 in Pui
9 Iun 2012 | 6688 vizualizari
Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Cateodata am impresia ca toate retetele incep cu un cliseu : cea mai buna, delicioasa...dar reteta asta trebuie sa o incercati pentru ca veti fi uimiti de gustul extraordinar pe care il da prosciutto carnii de pui .

Ingrediente

Ingrediente :

  • 10 ciocanele de pui
  • 10 fasii de prosciutto crudo
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 500 ml de bere blonda
  • ulei de masline
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • sare de mare

Mod de preparare

Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert .
Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe ele cu putin ulei de masline ,imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu . Dam la cuptor pentru 30 de minute acoperita si inca 30 de minute descoperita pana se rumenesc . Prosciutto se va lipi de ciocanele, va deveni crocant si gustul de afumat va patrunde carnea.
Eu am pus in tava si cateva ciuperci brune cu sare si putin unt in palarie. 

Serviti cu multa salata verde !
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu masline si rosii

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu dovlecel

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2012, 12:36
bun bun
la 09.06.2012, 13:08
la 09.06.2012, 13:14
Delicios!
la 09.06.2012, 13:42
cat de tentant
la 09.06.2012, 14:21
Foarte bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking