Ingrediente
- 900 g de zahăr
- 200 ml de apă
- 1 lingură de suc de lămâie
- 200 g de unt
- 500 g de lapte praf
- 100 g de cacao
- 1 esenţă de vanilie
- 1 esenţă de rom
- 2 linguri de Amaretto
- 1 linguriţă coajă de portocală
- 100 g de nuci
- 100 g de alune
- 2 linguri de nucă de cocos
Mod de preparare
Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.
Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.
Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.
Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.
Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată aromată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|