Ciocolata cu goji si caise uscate

Postat de cristinne in Dulciuri
27 Apr 2011 | 3941 vizualizari

Mi-ar placea sa imi fac singura in casa ciocolata dar cum e destul de greu, iar cea "de casa" care se gaseste peste tot ca si reteta are un gust destul de nasol care nu seamana cu cea din comert, am zis sa incerc alta varianta: imi cumpar sg ciocolata amaruie (in general mai tot timpul, peste 75% cacao iau) si o fac cu diverse arome care mai de care: astazi am facut cu migdale, caise uscate si fructe goji..dar am mai facut si cu alte diverse combinatii si a iesit de exceptie: cu nuca de cocos razuita, cu prune uscate, cu seminte, stafide, coaja de portocala confiata, etc, ce mi-a venit in cap.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 28.04.2011, 07:18
buna buna
la 28.04.2011, 07:59
la 28.04.2011, 08:46
tare buna tre sa fie
la 28.04.2011, 09:37
yammm
la 28.04.2011, 10:04
bunaaaa
la 28.04.2011, 10:18
Retetea e grozava...dar folia de aluminiu...total nesanatoasa....ai grija cu ea...citeste pe net exista multe informatii, e bine ca ea sa nu vina in contact direct cu alimentele...in rest nota 100
la 28.04.2011, 10:45
o patratica e a mea
la 28.04.2011, 12:56
mai ai si pentru mine o bucatica mica
la 28.04.2011, 17:03
da....ruxy sa stii ca am mai auzit asta cu folia de aluminiu..dar nu am luat prea tare in seama ca parerile erau impartite..
caut demult o bucata subtire de marmura cum au marii bucatari, pe care sa racesc si sa modelez ciocolata si crema in general..dar nu gasesc..peste tot am gasit numai bucatoaie de marumura uriasa grea si ff groasa..nu am unde sa o depozitez.. nu stiu ce altceva sa folosesc..probabil ar merge si un tocator de plastic nu? dar si plasticul..si ala la fele plastic!
oricum am auzit ca folia de aluminiu nu e deloc indicata la temperaturi mari(gen cuptor),dar in stare normala, cum am folosit-o eu nu ar trebui sa contina nik, sa nu se decompuna nik in alimente..acum nu stiu..din pacate nu ma pricep..daca cineva poate sa ne spuna sigur..il rugam cu mare drag!!
la 28.04.2011, 17:07
Mai...vezi..si treaba asta cu folia, pareri,convingeri etc ..sunt impartite...
mi-a zis mama la telefon o reteta de pastrav preparata-n folie si io repede: aaa, da' stii..nu-i sanatoasa..etc...
Si ea cica: daaa, italienii o folosesc de cand erau in fasha)si ete ca mosnegii mei au 94 respectiv 97 ani si-s sanatosi tun la trup ( inafara de cap, bineinteles ) )
si eu am placa de marmura pt modelat;

e recomandata pt ca se mentine rece, plasticul,..nu
la 28.04.2011, 18:33
Eu zic ca macar de ce stim si de ce putem trebuie sa ne ferim...in rest....ne fereste DD...uite aici un articol bine documentat...e ceva de speriat aluminiu...oricum...

http://sanatate.findtalk.net/t351-aluminiul-si-bolile-moderne
la 28.04.2011, 18:51
Mersi Gabytza...chiar nu stiu ce sa mai spun...pe cine sa mai crezi? Poate cea mai buna busola sa fie chiar corpul nostru...si sa ne orientam in functie de simturile proprii
la 28.04.2011, 21:13
ma gandeam acum.ca marile branduri de ciocolata din Romania (Milka, Poiana,etc) am obs. ca au trecut toate pe plastic.. nu mai infolieaza ciocolata in folie de aluminiu.. oare tot de asta? sau o fi mai ieftin?
la 28.04.2011, 21:15
Gaby..de unde ai luat placa de marmura? e subtire sau d-aia de o 'tona'? vreau si eu!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking