Ciocolata de casa

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Ian 2013 | 10984 vizualizari
Ciocolata de casa

Delicioasa si deloc...nevinovata :)))) asa ca va rog cu masura, daca va puteti abtine :))) Aceasta ciocolata are o consistenta cremoasa si usor sfaramicioasa.

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 200 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr lapte praf

Mod de preparare

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.

Tragem vasul de pe foc si incorporam  cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. 

Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia.

Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea.

A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 13:00
Mmmmmm foarte buna! Arata super
la 19.01.2013, 13:01
super buna
la 19.01.2013, 13:01
Te pup Jamila, multumesc draga mea!
la 19.01.2013, 13:04
cat de bine arata
la 19.01.2013, 13:05
ce bun trebuie sa fie...

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking