Ingrediente
- 500 g lapte praf
- 300 g zahăr tos
- 200 g unt
- 100 g cacao
- 170 ml apă
(am folosit marca Dr. Oetker pentru lapte praf si cacao și unt de 65%)
Mod de preparare
Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.
Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.
Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.
Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.
Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt sau pe folie alimentară.
Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|