4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și năzdrăvăniilor poznașe. Și acum savurez cu multă bucurie o bucățică de ciocolată de casă și parcă, parcă aș spune că bate toate mărcile celebre. Azi vă aduc o rețetă reușită ce asigură textura și aroma reală a ciocolatei de casă. Varianta mea e cea simplă dar poate fi îmbogățită cu arome(rom, vanilie, mentă, cafea etc.), semințe(alune, nuci prăjite, etc.) sau fructe confiate(stafide, merișoare, prune uscate, etc.). Și iată rețeta….
Ingrediente
(am folosit marca Dr. Oetker pentru lapte praf si cacao și unt de 65%) Mod de preparareCernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm. Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă. Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt sau pe folie alimentară. Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore). Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Constelatialeu
Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...
Citeste continuareaPostat de rocsi_1612
Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|