Ciocolata de casa cu nuca prajita

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
1 Mar 2013 | 24230 vizualizari
Ciocolata de casa cu nuca prajita

Cu ocazia Martisorului, va servesc drept martisor o bucatica de ciocolata si va doresc o primavara extraordinara! :) Am incercat de multe ori sa fac ciocolata de casa insa de fiecare data rezultatul nu a fost pe placul meu. De curand am gasit pe un site culinar aceasta reteta si sunt foarte incantata! Trebuie sa o incercati ;)

Ingrediente

  • - 350 gr. zahar tos;
  • - 100 ml apa;
  • - 100 gr. unt;
  • - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul);
  • - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime, nu cacao neagra);
  • - 1 fiola esenta vanilie;
  • - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite, stafide)

Mod de preparare

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. 

Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.

In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.

Pregatim o tava (a mea a avut 24*24 cm), o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara.   Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.  

Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.

Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.  

Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de mirela0911

Desert prajitura ciocolatoasa

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 08:37
Ce fain arata!
la 01.03.2013, 08:45
Place!
la 01.03.2013, 08:46
Deşi nu mă omor cu nuca, tot aş încerca o porţie, două, trei.
la 01.03.2013, 09:20
la 01.03.2013, 09:39

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking