Ingrediente
- Ingrediente Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică
- 500 g lapte praf
- 500 g zahăr
- 200 ml apă
- 200 g unt
- 50 g cacao
- esență de rom
- 200 g mix de alune cu nuci
Mod de preparare
Cum se prepara Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică
Într-o tigaie rumenește puțin nucile și alunele, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.
Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apa și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire.
Lasă siropul să fiarbă câteva minute până atinge consistența dorită, apoi adaugă untul și amestecă până se topește complet. La final, adaugă esența de rom.
Într-un bol, amestecă laptele praf cu cacaua. Toarnă compoziția lichidă peste cea uscată și amestecă până se omogenizează. Adaugă nucile și alunele coapte și încorporează-le în compoziția de ciocolată.
Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu folie alimentară și nivelează-l cu o spatulă. Pune câteva alune și nuci pe toată suprafață și acoperă cu folie alimentară.
Lasă ciocolată să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește. După ce s-a întărit, taie ciocolată în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|