Tarta cu piersici

Postat de diaconta in Dulciuri
15 Aug 2016 | 6333 vizualizari
Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi  pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase.   Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe.Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

Ingrediente

Pentru aluatul de tarta:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit

Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.

Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.

Am pus apoi untul rece taiat cubulete.

Am  amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune deoarece untul nu trebuie sa se topeasca,riscam ca aluatul sa devina unsuros.

Daca coca obtinuta este prea uscata,puteti sa adaugati putina apa rece.La mine  a fost suficient oul.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.

Am scos sâmburii piersicilor,le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.

Dupa ce acestea au lasat sirop,am mai adugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote,cât sa se înmoaie fructele.5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.

Am avut piersici foarte coapte,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.

Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pentru tarta.28 cm a avut diametrul tava mea.

Am uns tava cu unt.

Am scos aluatul de la frigider.Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra,din restul aluatului am întins o foaie,destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii  formei în care am copt.

Am înţepat din loc în loc cu o furculita,apoi am copt 15 minute la 180 de grade.

Dupa acest timp,am scos tava,am asezat jeleul,piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.

Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios,dar exact cum mi-am dorit sa fie.

La noi nu a rezistat prea mult .

 

 

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Retete similare

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...

Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2016, 19:47
delicioasa
la 15.08.2016, 19:53
Mmmmmmmmmmm, numai buna pentru degustat la Palti
la 15.08.2016, 20:00
Die, cu poza asta m-ai omorat de tot! Arata foooarte bine tarta si cand mai vad si piersicile asa colorate imi vine sa le mananc, mai ales ca eu ador piersicile
la 15.08.2016, 20:08
Huooooooooooooooooooooooooooooooooooo, te mananca rau, nu stai locului...
la 15.08.2016, 20:08
buna buna

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking