Cum se prepară Tarta fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă:
Întinde foaia de aluat fraged și decupează un disc cu ajutorul unei farfurii mari. Din marginea rămasă, poți prepara fursecuri.
Așază foaia de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Spală nectarinele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii, apoi feliază-le subțire.
Unge foaia de aluat cu gem de piersici, în strat uniform și subțire, lăsând marginea liberă.
Așază deasupra feliile de nectarine, păstrând forma de jumătăți. Pune puțin unt pe fiecare nectarină.
Strânge marginea aluatului de jur împrejur, presând ușor ca să își păstreze forma și unge-o cu ou bătut.
Coace tarta în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 20 minute, până se rumenește frumos.
După coacere, garniseste tarta cu fistic mărunțit și coajă rasă de lămâie.
Mixează spumă smântana lichidă și aromatizeaz-o cu vanilie.
Servește tarta cu frișcă proaspătă!
Este un desert foarte gustos, ușor de pregătit, perfect pentru intreagă familie!
Încearcă și rețeta de Tartă cu piersici, un desert aromat și gustos sau varianta de Tarta cu cremă de vanilie, banane și frișcă, absolut delicioasă.
Îți recomandăm și rețeta de Tartă cu căpșuni, un dulce aromat și fraged.