Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612 in Multicooking
30 Noi 2019 | 5534 vizualizari
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Aveam o pofta teribila de ciolan afumat, pentru ca mancam maxim de doua ori pe an si cum mi-am scos aparatul meu preferat sa gatesc ceva in el, Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune, am zis ca este momentul sa pregatesc ceva bun. Am vrut sa il prepar intr-un timp scurt, pentru ca se apropia ora pranzului, sa aiba un gust deosebit si sa fie insotit de niste cartofi. A iesit o bunatate de ne-am lins toate degetele! 

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 5 cartofi mari
  • 3 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • ierburi aromatice pentru friptura
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingurita condimente pentru porc
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice, condimentele pentru porc si boabele de mustar. Adaugati 4-5 linguri de apa, pentru a subtia amestecul.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Setati functia Brown/Saute, un timp de 5 minute si apasati butonul Start/Stop. Puneti bucatile de rasol, le rumeniti usor pe toate partile. Adaugati 3/4 din sosul pregatit, amestecati si lasati pana se termina tot timpul. Turnati 50 ml de apa si doi catei de usturoi, taiati in sferturi. Apasati functia Meat/Stew, un timp de 20 de minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Aveti grija de fie inchisa supapa de aburi! In acest timp curatati cartofii si in taiat in 3 sau in 4, in functie de cat de mari sunt. Turnati peste ei restul de sos, ii amestecati. Cand auziti sonorul aparatului, inseamna ca timpul a expirat. Lasati 5 minute la odihnit, apoi deschideti supapa sa fiti siguri ca a iesit tot aburul. Puneti cartofii, amestecati usor, apoi adaugati ceilalti doi catei de usturoi taiati. Puneti iar capacul, il inchideti, apasati iar functia Meat/Stew, un timp de 15 minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Acum nu trebuie decat sa asteptati pana auziti sonorul de final. Cand este gata, il lasati 10 minute la odihnit, deschideti supapa de aburi. Desfaceti capacul si priviti cat de minunat arata totul! Cum nu am pus mult lichid, pentru ca nu mi-am dorit sa iese o tocanita, atat bucatile de ciolan cat si cartofii s-au rumenit usor, iar asta ne-a placut enorm. A iesit atat de minunat preparatul ca trebuia sa il repet curand! Poate fi servit cu salata sau muraturi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...

Citeste continuarea

Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Postat de merisor67

Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2019, 20:39
Ce mult îmi plac mâncărurile cu ciolan afumat...!
la 30.11.2019, 21:07
bun bun
la 30.11.2019, 21:35
Ce bunatate!
la 30.11.2019, 22:21
Ce arome! Un meniu delicios!
la 30.11.2019, 23:09

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking