Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612 in Multicooking
30 Noi 2019 | 5511 vizualizari
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Aveam o pofta teribila de ciolan afumat, pentru ca mancam maxim de doua ori pe an si cum mi-am scos aparatul meu preferat sa gatesc ceva in el, Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune, am zis ca este momentul sa pregatesc ceva bun. Am vrut sa il prepar intr-un timp scurt, pentru ca se apropia ora pranzului, sa aiba un gust deosebit si sa fie insotit de niste cartofi. A iesit o bunatate de ne-am lins toate degetele! 

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 5 cartofi mari
  • 3 linguri pasata de rosii
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • ierburi aromatice pentru friptura
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingurita condimente pentru porc
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice, condimentele pentru porc si boabele de mustar. Adaugati 4-5 linguri de apa, pentru a subtia amestecul.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Setati functia Brown/Saute, un timp de 5 minute si apasati butonul Start/Stop. Puneti bucatile de rasol, le rumeniti usor pe toate partile. Adaugati 3/4 din sosul pregatit, amestecati si lasati pana se termina tot timpul. Turnati 50 ml de apa si doi catei de usturoi, taiati in sferturi. Apasati functia Meat/Stew, un timp de 20 de minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Aveti grija de fie inchisa supapa de aburi! In acest timp curatati cartofii si in taiat in 3 sau in 4, in functie de cat de mari sunt. Turnati peste ei restul de sos, ii amestecati. Cand auziti sonorul aparatului, inseamna ca timpul a expirat. Lasati 5 minute la odihnit, apoi deschideti supapa sa fiti siguri ca a iesit tot aburul. Puneti cartofii, amestecati usor, apoi adaugati ceilalti doi catei de usturoi taiati. Puneti iar capacul, il inchideti, apasati iar functia Meat/Stew, un timp de 15 minute, presiunea High si butonul Start/Stop. Acum nu trebuie decat sa asteptati pana auziti sonorul de final. Cand este gata, il lasati 10 minute la odihnit, deschideti supapa de aburi. Desfaceti capacul si priviti cat de minunat arata totul! Cum nu am pus mult lichid, pentru ca nu mi-am dorit sa iese o tocanita, atat bucatile de ciolan cat si cartofii s-au rumenit usor, iar asta ne-a placut enorm. A iesit atat de minunat preparatul ca trebuia sa il repet curand! Poate fi servit cu salata sau muraturi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de mitinita

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

  Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol. Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa . Am adaugat un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2019, 20:39
Ce mult îmi plac mâncărurile cu ciolan afumat...!
la 30.11.2019, 21:07
bun bun
la 30.11.2019, 21:35
Ce bunatate!
la 30.11.2019, 22:21
Ce arome! Un meniu delicios!
la 30.11.2019, 23:09

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking