Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Postat de Mokuska in Porc
19 Mai 2014 | 12789 vizualizari
Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Nimic nu se compara cu gustul unui preparat realizat in cuptorul pe lemne. Daca aveti posibilitatea, va recomand cu mare caldura sa incercati reteta la un astfel de cuptor.

Ingrediente

  • 700 g ciolan afumat (nu am putut sa folosesc unul mai mare pentru ca nu incape in vasul ceramic)
  • 50 ml apa
  • 6 carnaciori semiafumati cu usturoi
  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute bulgaresc (nu foarte iute)
  • 2 linguri de untura (sau ulei de masline de calitate foarte buna)
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 legatura mica de marar
  • 1 legatura mica de cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • foi de dafin maruntit
  • praf de boia
  • piper negru
  • praf de sare

Mod de preparare

Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare.

Dupa ce a fiert ciolanul il scoatem pe un platou (nu trebuie fiert pana sa cada de pe os, doar pana intra furculita in carne, pana la os). Intre timp pregatim vasul ceramic, il umplem cu apa sa stea minimum 1 ora.

Cartofii curatati si spalati ii taiem in 4, la fel procedam si cu morcovul, mararul si patrunjelul tocam marunt. Le condimentam cu sare, boia, piper si  amestecam bine cu ½ lingura de untura si ardeiul nu foarte iute taiat rondele, intr-un bol. Intre timp ciolanul racit se aseaza in vasul ceramic pe cibru si catelul de usturoi, se unge bine pe toata suprafata cu untura ramasa. Langa ciolan se pun cartofii déjà condimentati si carnaciorii semiafumati. Adaugam 50 ml apa (nu mai multa!) acoperim vasul si il dam la cuptorul fierbinte la foc mediu cca 2 ore  (pana se fac cartofii si observam ca a inceput carnea sa cada de pe os).

Platoul se serveste cald cu hrean sau cu muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varza la cuptor cu jambon condimentat - Reteta satioasa si gustoasa

Postat de Constelatialeu

Varza la cuptor cu jambon condimentat  - Reteta satioasa si gustoasa

Cum se prepara Varza la cuptor cu jambon condimentat  - Reteta satioasa si gustoasa Mai intai am condimentat bucata de jambon cu sare, piper zdrobit, boia dulce si iute, am lasat-o la...

Citeste continuarea

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 10:55
bun bun
la 19.05.2014, 10:55
Asa este, e foarte bun
la 19.05.2014, 10:58
la 19.05.2014, 10:59
mmmmmm
la 19.05.2014, 10:59
Piei ispita,ca eu trebuie sa incap intr-o rochie si asa nu mai am nici o sansa...

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking