Ciolan cu crusta de miere si mustar

Postat de papabundetot in Porc
26 Apr 2015 | 3530 vizualizari
Ciolan cu crusta de miere si mustar

Am primit zilele trecute,aceste ciolane in ambalaj argintiu de la un amic,pentru a crea o reteta cu ele si…pentru a-mi da cu parerea …sunt buna la asta..la datul cu parerea :)).Nu mai vazusem pana la astea genul asta de preparat,e un ciolan precopt,cu rozmarin,aromat si gustos care are in interiorul pungii asteia de aluminiu si un delicios sos.Inainte de a-l gati se aseaza intr-un vas cu apa calda deoarece sosul din interior are consistenta unei gelatine si sa se desfaca la caldura pentru a nu pierde nimic din el :) Ca idee,mare lucru la aroma ciolanului nu se mai poate face,el deja fiind gatit,dar,eu m-am incapatanat si am incercat,i-am creat o crusta de miere cu mustar care l-a improspatat si i-a schimbat putin aroma fata de cea initiala care era…mai mult sarata :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 2 ciolane precoapte
  • 1 kg cartofi
  • 5 cepe rosii mici
  • 1/2 radacina fenicul seminte fenicul,
  • sare,
  • chimen,
  • seminte turmenic,
  • boia iute afumata
  • Pentru crusta:
  • o lingura de miere
  • o lingura mustar dulce
  • o lingura chutney
  • smochine

Mod de preparare

Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).

Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat condimentele, am amestecat bine si apoi deasupra am pus ciolanele cu tot cu sosul din punga, am acoperit tava cu o folie de copt si am dat-o la cuptor aproximativ 40 minute pana cand cartofii s-au inmuiat. Intr-un castronel am amestecat mierea cu mustarul si chuteny-ul de smochine si am pus acest amestec dupa cele 30-40 minute, peste ciolane, am dat apoi din nou tava la copt dar fara folia de aluminiu de data asta si am mai lasat-o 10-15 minute, pana cand s-a format o crusta frumoasa pe ciolane.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan cu crusta de miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de Constelatialeu

Coaste afumate cu varza fiarta

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...

Citeste continuarea

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2015, 09:42
Mmmmmm,ce bun!
la 26.04.2015, 09:45
la 26.04.2015, 10:01
Bun!
la 26.04.2015, 10:01
la 26.04.2015, 10:15

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking