Ciorba acra cu legume

Postat de Deny22 in Ciorbe
9 Noi 2015 | 8368 vizualizari
Ciorba acra cu legume

Pentru ca aveam multe legume ramase prin frigider, si o ciorbita acra e binevenita mereu, m-am pus pe treaba.

Ingrediente

  • 1 conserva rosii taiate cubulete
  • 2 cepe medii
  • 2 dovlecei mici
  • 2 cartofi medii
  • 1 ardei gras mediu
  • telina
  • pastarnac
  • amestec legume congelate
  • ulei
  • plic Bors Magic
  • 1 morcov maricel
  • 1 legatura leustean
  • Taitei lati sau fidea
  • sare
  • Delikat sau Cub Magic

Mod de preparare

In oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat.
Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si cantitatea de ciorba dorita).

Cand a inceput sa fiarba amestecul de mai sus am adaugat morcovii, telina si pastarnacul date pe razatoarea mare si apoi restul legumelor taiate cubulete impreuna cu legumele congelate. Se adauga Borsul Magic si sare. Se lasa la fiert cu capacul aproximativ o ora si jumatate la foc mic, timp in care se gusta si se potriveste de sare si bors.

Cand este aproape gata si toate legumele sunt fierte, se adauga taitei si leustean tocat marunt. Se mai lasa 5-10 min pe foc pana se fierb si taiteii si se mai asezoneaza daca se mai considera necesar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...

Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de praz

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 20:54
la 11.11.2015, 13:21

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking