Ciorba de praz

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
10 Mar 2017 | 2971 vizualizari
Ciorba de praz

Am preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.

Ingrediente

  • 400 g praz curatat de foi
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • 1 ardei gogosar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de apio
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • apa
  • 50 g orez
  • 1-2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • zeama de varza acra, dupa gust
  • 2-3 frunze de apio

Mod de preparare

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.

Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Dupa ce s-a inabusit prazul, se adauga toate aceste legume, impreuna cu putina sare, putin piper si o lingurita de boia de ardei dulce. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa, daca este necesar. Dupa ce legumele s-au fiert pe jumatate, se adauga orezul spalat.  

Cand tot ceea ce este in cratita, s-a patruns bine, se adauga rosiile pentru iarna si zeama de varza, dupa gust. Se mai lasa sa clocoteasca circa 10 minute, dupa care se presara frunzele de apio spalate si tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...

Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de eumimi

Ciorba de praz

Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.03.2017, 10:23
la 10.03.2017, 10:41
la 10.03.2017, 11:28
Yummy, ce bună-i ciorba ta! Salivez deja
la 10.03.2017, 12:27
cat de mult imi place!
la 10.03.2017, 13:56
De praz n-am mancat dar imi place prazul, asa ca o sa gust de la tine

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking