Ciorba de praz

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
10 Mar 2017 | 9326 vizualizari
Ciorba de praz

Am preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.

Ingrediente

  • 400 g praz curatat de foi
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • 1 ardei gogosar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de apio
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • apa
  • 50 g orez
  • 1-2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • zeama de varza acra, dupa gust
  • 2-3 frunze de apio

Mod de preparare

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.

Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Dupa ce s-a inabusit prazul, se adauga toate aceste legume, impreuna cu putina sare, putin piper si o lingurita de boia de ardei dulce. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa, daca este necesar. Dupa ce legumele s-au fiert pe jumatate, se adauga orezul spalat.  

Cand tot ceea ce este in cratita, s-a patruns bine, se adauga rosiile pentru iarna si zeama de varza, dupa gust. Se mai lasa sa clocoteasca circa 10 minute, dupa care se presara frunzele de apio spalate si tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...

Citeste continuarea

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2017, 10:23
la 10.03.2017, 10:41
la 10.03.2017, 11:28
Yummy, ce bună-i ciorba ta! Salivez deja
la 10.03.2017, 12:27
cat de mult imi place!
la 10.03.2017, 13:56
De praz n-am mancat dar imi place prazul, asa ca o sa gust de la tine

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking