Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 3 catei usturoi
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 500 gr fasole verde prefiarta -congelata
- 500 gr carne de ied cu os [ capetele de la picioare -ciocanelele :D ]
- 2 linguri tarhon in otet
- 1 pahar smantana .
- piper negru macinat
- patrunjel verde
- sare
- ceapa rosie si praz la servit
Mod de preparare
- Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert .
- Legumele se curata , se spala .
- Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei .
- Taiati marunt ceapa ,usturoiul , morcovul si patrunjelul .
- Se pun la fiert impreuna cu carnea de ied .
- cand acestea sunt patrunse se pune fasolea verde care are nevoie sa dea doar un clocot .
- La sfarsitul fierberii smantana se dilueaza cu zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
- Se acreste cu tarhon in otet si cu zeama de la acesta .
- Condimentati cu piper si amestecati .
- La servire distribuiti la fiecare in farfurie , carnita de miel .
- Pentru o nota de prospetime in plus , presarati patrunjel verde .
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|