Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
13 Dec 2021 | 2271 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu carne de ied

 Ma cam incurcau niste bucatele de ied  care nu aveau prea multa carne pe ele. Le-am fiert si am preparat o ciorbita gustoasa de fasole verde. Fasolea verde culeasa din  gradina. Am asezonat totul cu tarhaon. Am zis ca daca merge tarhonul la miel, va merge si la fratele lui iedul.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 gr fasole verde prefiarta -congelata
  • 500 gr carne de ied cu os [ capetele de la picioare -ciocanelele :D ]
  • 2 linguri tarhon in otet
  • 1 pahar smantana .
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • ceapa rosie si praz la servit

Mod de preparare

  1. Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert .
  2. Legumele se curata , se spala .
  3. Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei .
  4. Taiati marunt ceapa ,usturoiul ,  morcovul si patrunjelul .
  5. Se pun la fiert impreuna cu carnea de ied .
  6. cand acestea sunt patrunse se pune fasolea verde care are nevoie sa dea doar un clocot .
  7. La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
  8.  Se acreste cu tarhon in otet si cu zeama de la acesta .
  9. Condimentati cu piper si amestecati .
  10. La servire distribuiti la fiecare in farfurie , carnita de miel .
  11. Pentru o nota de prospetime in plus , presarati patrunjel verde .
  12. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu carne de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2021, 18:29
Imi place carnea de ied...nu mai zic ce nu-mi place
la 13.12.2021, 18:34
la 13.12.2021, 18:34
O buntate!
la 13.12.2021, 18:46
la 13.12.2021, 20:46

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking