Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
3 Feb 2015 | 4736 vizualizari
Ciorba acra de curcan  cu mazare si ciuperci

Asa... cam de doua ori pe an ma prinde pofta de o ciorba acrita cu zeama de la gogosari marinati . Acum i-a venit timpul .

Ingrediente

  • 500 gr piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 cana mazare verde[ congelata ]
  • 1 cana ciuperci taiate
  • 1 cana smantana
  • 1/2 cana gogosari marinati
  • 1/2 cana zeama acra de la gogosarii marinati -http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovii se taie cuburi , ceapa si prazul se toaca marunt .Se calesc usor in ulei 2 min.
  3. Adaugati la prajire pieptul de curcan taiat cuburi . Cand acesta incepe sa se albeasca se sareaza si se adauga 3 l apa .
  4. Dupa 15 minute cand morcovul incepe sa se patrunda se pune mazarea , ciupercile si gogosarii marinati taiati patrate .
  5. Mai lasati sa dea un clocot [ 15 min].
  6. Dregeti ciorba cu smanatana si serviti-o cu patrunjel verde tocat .
  7. Daca va place mai acra adaugati mai multa zeama de la gogosari .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de curcan cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

Postat de Valclaudia

Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de Irina

Ciorba de perisoare

Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2015, 16:59
vin si eu la o portie
la 03.02.2015, 17:03
Haide Bya pana este calda
la 03.02.2015, 17:23
Vin si io
la 03.02.2015, 17:32
da ce bine arata...mi-e o foame Mihaela...
la 03.02.2015, 17:38
foarte buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking