Ciorba alba cu perisoare de curcan

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
3 Mai 2015 | 3820 vizualizari
Ciorba alba cu perisoare de curcan

Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D

Ingrediente

  • 1 legatura morcovi noi+ patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 galbenus
  • 1 cana smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet aromatizat cu tarhon
  • sare
  • piper
  • Perisoare :
  • 500 g piept de curcan dezosat [de casa]
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • sare

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala.

Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.

Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .

Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa  cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea   si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.

Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.

Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.

Intre timp legumele sunt fierte in oala.

Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.

Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.

Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati  incet, amestecand in ciorba.

Dregeti  ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.

Serviti ciorba cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Ciorba cu perisoare de curcan

Postat de gurita_ta2005

Ciorba cu perisoare de curcan

Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2015, 23:48
la 04.05.2015, 00:17
la 04.05.2015, 04:42
delicioasa ciorbita
la 04.05.2015, 07:35
mmmm cred ca e tare buna
la 04.05.2015, 07:47
Buna!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking