Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata

Postat de Valclaudia in Ciorbe
12 Mai 2018 | 4725 vizualizari
Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata

Ingrediente

  • 1 caserola rucola
  • cca 150 gr. slanina afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie lapte pentru cafea cu 12% grasime
  • cca 300 ml apa plata
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • sare si piper dupa gust
  • cativa stropi zeama de lamaie la servire

Mod de preparare

Spalam frunzele de rucola.

Curatam usturoiul, il taiem bucatele.

Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala.

Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele, se adauga usturoiul, lasam cateva secunde, apoi adaugam frunzele de rucola scurse de apa.

Punem laptele si legumele deshidratate, adaugam apa plata si acoperim oala.

Lasam sa clocoteasca 10-15 minute la foc mic, punem pasta de ardei, sare si piper macinat dupa gust, stingem focul.

Dupa cateva minute portionam si servim.

Eu am potrivit gustul in farfurie cu 2-3 stropi zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2018, 19:38
la 12.05.2018, 19:44
Nu știu cum e rucola, dar după celelalte ingrediente am senzația că ciorba asta a ieșit tare gustoasă...!
la 12.05.2018, 20:07
Io`s voinicica numai mananc inca-o voinicica.....
la 12.05.2018, 21:09
Ce idee interesantă. Nu iese prea amara?
la 12.05.2018, 21:16

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking