Ingrediente
- 500 gr fasole fideluta , verde si galbena
- 500 gr afumatura de casa [ bucata de falca ]
- 1 ceapa rosie
- 2 morcovi
- 2 tije telina verde
- 1 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
- 2 pahare bulion de rosii -de casa
- sare- optional
Mod de preparare
- Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita .
- Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele .
- Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza.
- Dupa o jumatate de ora se adauga legumele la fiert .
- Condimentati cu pasta iute de ardei .
- Adugati fasolea verd efideluta [ a mea era de la congelator , usor prefiarta ].
- Se mai fierbe pana cand toate legumele sunt patrunse si afumatura este bine fiarta de consistenta moale .
- La sfarsit se pune sucul de rosii si se mai da un clocot .
- Gustati de sare . Sarati doar daca este nevoie , pentru ca afumatura este sarata .
- Afumatura se scoate de pe os , se portioneaza si se distribuie in fiecare farfurie in momentul servirii .
- Alaturat puneti ceapa verde , rosie , ardei iuti sau ridichi , dupa pofta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura si pastai de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|