Ingrediente
- 800 gr scarita afumata
- 6 cartofi
- 2 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- o bucata de telina
- 1 pastarnac
- 1 ceapa mare
- o tija de apio
- 1 ardei capia
- 50 ml ulei
- boia de ardei dulce sau iute ( cum va place voua)
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 litru de zeama de de varza
- un pic de cimbru
- patrunjel verde tocat
- sare daca este nevoie
- piper
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Scarita o spalam bine cu apa calda.
Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.
Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si spumuim daca e cazul. Adaugam cartoful.
Dupa ce legumele si carnea sunt patrunse adugam : boiaua de ardei, pasta de tomate si un pic de cimbru si piper.
Zeama de varza se fierbe separat si se adauga dupa gultul fiecaruia. Potrivim de gust si mai fierbem inca 5 minute.
La sfarsit se pune verdeata tocata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|