Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

Postat de Valclaudia in Ciorbe
6 Mar 2018 | 9626 vizualizari
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

Ingrediente

  • afumatura, cca 700 gr.
  • 1 ceapa galbena
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi medii
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 foaie dafin
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 tomate galbene
  • zeama de varza dupa gust
  • leustean
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic.

Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala.

Morcovii curatati si spalati se taie rondele, apoi se pun in oala.

Dupa ce am sotat legumele adaugam cca 2,5 l apa plata, sare si piper dupa gust si acoperim oala, lasam sa dea in clocot.

Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete de marimea dorita, tomatele galbene de asemenea.

Cand carnea e aproape fiarta, adica atunci cand furculita patrunde usor in carne, adaugam tomatele si cartofii, acoperim din nou oala si lasam ciorba la fiert inca 30 minute.

Adaugam dupa gust leustean si zeama de varza, mai dam cateva clocote, oprim apoi focul.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Postat de rocsi_1612

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...

Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Postat de lucy2002

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2018, 19:56
O ciorbiță tare gustoasă!
la 06.03.2018, 19:56
Ce frumos arată, ce fain ai prezentat-o! Dar clar, nu cred că te-ai atins de afumătura aia, că așa ceva e mai mult pentru gurmanzi, ca mine.
la 06.03.2018, 19:57
Hmm😋!
la 06.03.2018, 20:00
Foarte buna ciorbita ne-ai adus
la 06.03.2018, 20:03
O bunatate!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking