Ingrediente
- cca 450 g fasole boabe alba ( de anul asta...prospatura)
- cca 200 g carnati de oaie subtiri, uscati si un pic piscatori ( bestiala iuteala aia-n ciorba)
- 2 morcovi nici prea mici nici prea mari
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel
- 3 ardei rosii
- 3 cepe rosii mai mari
- sare dupa gust
- cca 60 ml ulei
- apa cca 3 l
Mod de preparare
Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori.
Separat curatam toate legumele. Ceapa o taiem marunt, morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ardeiul le taiem cubulete mici. Punem in tigaia wok toate legumele, presaram un pic de sare si adaugam uleiul, punem pe foc mic si calim cca 15 min. Dupa ce am calit legumele, le rasturnam in oala cu fasole fiarta, adaugam si carnatul taiat rondele si lasam sa fiarba cca. 20 min la foc mic, daca mai este nevoie, mai adaugam sare, nu a fost nevoie pentru ca si-a lasat si carnatul din sare.
Am servit cu pofta langa o cana cu must si niste gogosari in sos.
Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu arome si culori tomnatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|