Ciorba de pui cu paste cu ovaz

Postat de katty in Ciorbe
13 Dec 2021 | 2857 vizualizari
Ciorba de pui cu paste cu ovaz

O ciorba de pui de tara e oricand binevenita. I-am adaugat niste paste de casa cu faina de ovaz in combinatie cu grau.

Ingrediente

  • 1 tacam pui de tara(aripi, spate, pipota, gat)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 cartof
  • 200 gr rosii pasate
  • zeama de varza dupa gust
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat fin
  • paste cu faina de ovaz ( 1 ou, 80 gr faina de ovaz, 20 gr faina alba de grau, sare, 1 lingura ulei de masline)

Mod de preparare

Portionam  carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae scurgem zeama,. Curatam legumele si le spalam.  Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras, telina si ceapa cubulete. In zesama de la carne punem la fiert  morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Dupa 10 minute adaugam si cartoful taiat cubulete Cand legumele sunt moi punem rosiil, si carnea si mai fierbem 10 minute. Adaugam zeama de varza fiarta separat, piper macinat si daca mai este nevoie sare. Pentru paste punem intr-un castron toate ingredientele si framantam bine aluatul.Acesta trebuie framantat mai mult decat un aluat obisnuit de paste deoarece contine foarte putin glute. Formam o bila din aluat pe care o acoperim cu un prosop si o lasam in asteptare jumatate de ora. Intindem aluatul cu atentie(este foarte sfaramicios) in foaie cat mai subtire si taiem fasii subtiri. Punem o craticioara cu apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam sare si pastele(jumatate din ele). Fierbem 3-4 minute, apoi le scurgem si le adaugam in ciorba. Presaram deasupra patrunjel verde. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu paste cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi  o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2021, 22:08
Arata super!
la 13.12.2021, 22:26
la 13.12.2021, 22:28
la 13.12.2021, 22:38
Cat de apetisanta este ciorba! Nu as refuza o portie fierbinte!
la 14.12.2021, 03:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking