Ciorba cu broccoli si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
13 Oct 2020 | 4420 vizualizari
Ciorba cu broccoli si smantana

Mi-am dorit să fac o ciorbiță de broccoli, nu o supă-cremă, pentru că la noi în casă diversitatea preparatelor este un punct important pe ordinea de zi. Am găsit pe net o astfel de rețetă de ciorbiță, am mai modificat-o puțin în conformitate cu gusturile mele și a ieșit o bunătate, pe care am servit-o cu pâine prăjită. Știu că unii acresc toate ciorbele, dar eu prefer de cele mai multe ori să le savurez cu gustul natural al ingredientelor. Sunt destul de acre borșurile noastre... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1 bucată broccoli
  • 4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • 250 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) și cartofii, se spală, se porționează și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se adaugă apă caldă, în cazul în care scade prea mult la fiert.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se desparte bucata de broccoli în buchețele, care se spală sub jet de apă și apoi se fierb, cu 1/2 linguriță de sare extrafină, timp de 5-6 minute, până ce se înmoaie. Atunci se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Când legumele au fiert bine, se strecoară și să păstrează apa în care au fiert, pentru a o adăuga mai târziu în ciorbă. Se pasează grosier legumele (nu se dau prin blender).

Se păstrează separat o parte din buchețelele fierte de broccoli, iar restul se adaugă la legumele fierte, ca să se paseze împreună. Se adaugă, pentru pasat și ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit.

Se subțiază legumele pasate cu apa strecurată de la fierberea lor și se adaugă usturoiul mărunțit.

Se dă oala cu ciorbă la fiert încă un clocot, după care se adaugă smântâna subțiată cu puțină supă de legume și apoi se condimentează după gust cu sare și piper.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala de ciorbă cu capacul și se ia de pe foc. După 10 minute ”de odihnă” ciorba se poate servi.

În farfurii se adaugă, la servire, câteva buchețele fierte de broccoli și pătrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu broccoli si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Postat de mihaelar63

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...

Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu broccoli si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de vitel cu broccoli si smantana

 Legumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere.  Intr-o oala cu 4 l apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2020, 23:11
la 13.10.2020, 23:12
la 13.10.2020, 23:25
Mulțumesc frumos, Claudia!
la 13.10.2020, 23:25
la 14.10.2020, 08:37

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking