Ciorba de vitel cu broccoli si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
13 Aug 2018 | 2748 vizualizari
Ciorba de vitel cu broccoli si smantana

 ,,Provocarea GastroArt "  Pai daca-i vorba de ciorbe si zemuri, eu sunt omul potrivit. La noi in casa se consuma zilnic ciorbita. Cu sinceritate, doar cu cele sub forma de crema nu am cochetat. Am o imaginatie- inspiratie debordanta la diverse combinatii. Nu stii unde dai si unde crapa. De data aceasta, initial, ingredientele im recomandau o supa cu galuste [pe care de altfel am si preparat a doua zi ]. Pana la urma am mai pus broccoli, smantana, marar si am nimerit o minunata ciorbita.

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel [cap de piept cu os moale ]
  • 4 morcovi potriviti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 8 buchete broccoli
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura rasa piper boabe
  • sare de Himalaya
  • zeama de lamie optional

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere.
  3.  Intr-o oala cu 4 l apa rece se pune carnea, ceapa, morcovii, telina si patrunjelul, intregi, fara sa le taiati.
  4. Se adauga sare, boabe de piper si foi de dafin.
  5. Eu am folosit pentru fierbere oala sub presiune.
  6. Dupa 45 minute am deschis capacul respectand regulile de siguranta.
  7. Am strecurat zeama. Separat am taiat legumele.
  8. Am impartit zeama in doua. In jumatatea din ea am preparat a doua zi supa cu galuste.
  9. In zeama fierbinte am pus broccoli [ care a fost suficient de crud in cat sa se patrunda rapid ] si marar verde maruntit.
  10. La servire in fiecare farfurie am distribuit legume, broccoli, ardei iute rondele si carne de vitel.
  11.  Precum cireasa de pe tort, ciorbei ii lipseste un mot mare de smantana.

                Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu broccoli si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bors de fasole boabe

Postat de simona72

Bors de fasole boabe

 Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar...

Citeste continuarea

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Postat de mihaelar63

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Curatati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2018, 23:16
Ce-mi plac culorile din preparatele tale🍭😄
la 13.08.2018, 23:20
Multumesc Lau Asa vad eu viata , colorat
la 13.08.2018, 23:21
Îmi place mult ciorba de vițel (și supa) dar încă nu am făcut cu broccoli...! Rămâne să încerc...
la 13.08.2018, 23:23
la 13.08.2018, 23:30
Hei , Cleme !!! Am brocolase )

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking