Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya in Supe/Ciorbe
26 Mai 2021 | 8473 vizualizari
Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Reteta vine din Asia Centrala. Ingredientele vedeta al acestei supe sunt taiteii si stockul de pasare.  Taiteii se prepara in mai multe feluri si mai multe forme. Alegeti varianta de care aveti pofta. Dupa posibilitati, sa fie de casa. De data acesta va prezint varianta Kazaha cu piept de rata, urmeaza si cea Uzbeka  Supa se bazeaza pe putine ingrediente si ii da posibilitate celui care o serveste sa o dreaga asa cum isi doreste. Extrem de usor de preparat.              

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 2,5 l Supa- stock de rata sau alta pasare
  • 500 g Taitei de casa proaspeti sau de care aveti
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 2-3 frunze salata romana/portie
  • Pentru servit
  • Feliute de ardei iute
  • Lamiae
  • Usturoi tocat
  • Ceapa verde tocata

Mod de preparare

 

Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru 10 minute, acoperit cu un capac.Il  taiem felii.

 Fierbem pastele in multa apa cu sare. Le scurgem bine si le distribuim in boluri adanci. Adaugam frunzele de salata, apoi cateva felii de piept de rata.

 Adaugam supa –stock de rata sau alta pasare clocotita.

 Pana se mai racoreste putin, putem s-o personalizam dupa plac.

 Sare, feliute de ardei iute, lamaie, usturoi,ceapa verde tocata marunt.

 Supa este revigoranta si merita incercata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2021, 12:19
Interesanta!
la 26.05.2021, 13:58
Imi place !!!
la 26.05.2021, 14:31
la 26.05.2021, 14:41
Arată bine...!
la 26.05.2021, 14:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking