Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
22 Dec 2020 | 2533 vizualizari
Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de cartofi și de ceapă :D ) E un starter pentru "retete festive de iarna" 2020-2021 ;) 

Ingrediente

  • Conopidă 1 bucată medie cca. 500 g,
  • Cartofi mov Blue Congo cca. 5 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Brânză Brie cca. 200 g.

Mod de preparare

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, împreună cu brânza tăiată bucățele, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau simplă cu ulei de măsline și bucățele  de parmesan.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la gătit în vasul blender-ului minunat.

Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o asezonată cu puțin ulei de măsline și bucățele de parmesan.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare  din piept de pui -cu ardei copt

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....

Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2020, 19:31
Ai bagat tu movul ala acolo...imi lasi niste branza sa mananc si eu...
la 22.12.2020, 19:59
la 22.12.2020, 20:15
Cleme, păi îl poți înlocui cu alb sau roșu acuma depinde de ce parte ești! )
la 22.12.2020, 20:18
Sunt de partea mea..
la 22.12.2020, 20:23

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking