Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 zucchini
- 1 rosie mare
- 1 pahar smantana fermentata grasa [ minimnum 25%]
- 3 linguri tarhon verde frunzulite
- 3 linguri orez
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- sare
- otet mere -optional
Pt .perisoare:500 gr carne tocata de porc slaba
- 1 ou
- 1 ceapa verde tocata marunt
- 1 lingura pasta ardei
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala .
- Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt .
- Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati .
- Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date .
- Se formeaza mici perisoare cu mainile umezite cu apa sau putin ulei .
- In momentul in care morcovul este aproape patruns [ cam dupa 15 minute de fierbere ] , se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama ce fierbe domol .
- Adugati zucchini taiat cubulete si orezul .
- Fierbeti perisoarele 10-15 minute maximum .Nu le fierbeti in exces , ele nu-si vor mai mentine fermitatea .
- Dregeti ciorba cu smantana diluata cu zeama fierbinte si asezonati cu tarhon verde .
- Gustati si daca este nevoie ,sarati si acriti cu putin otet de mere .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|