Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
24 Aug 2020 | 3792 vizualizari
Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

O ciorba de perisoare de nota 10 [  zece ]. Initial sotul a bombanit auzind cuvantul zucchini .  Dupa ce a gustat vreo doua farfurii , tot mai dadea tarcoale pe langa oala :D

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 zucchini
  • 1 rosie mare
  • 1 pahar smantana fermentata grasa [ minimnum 25%]
  • 3 linguri tarhon verde frunzulite
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • sare
  • otet mere -optional

Pt .perisoare:500 gr carne tocata de porc slaba

  • 1 ou
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura pasta ardei
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt .
  3. Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati .
  4. Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date .
  5. Se formeaza mici perisoare cu mainile umezite cu apa sau putin ulei .
  6. In momentul in care morcovul este aproape patruns [ cam dupa 15 minute de fierbere ] , se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama ce fierbe domol .
  7. Adugati zucchini taiat cubulete si orezul .
  8. Fierbeti  perisoarele 10-15 minute maximum .Nu  le fierbeti  in exces , ele nu-si vor mai mentine fermitatea .
  9. Dregeti ciorba cu smantana diluata cu zeama fierbinte si asezonati cu tarhon verde .
  10. Gustati si daca este nevoie ,sarati si acriti cu putin otet de mere .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bors de fasole boabe

Postat de simona72

Bors de fasole boabe

 Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar...

Citeste continuarea

Supa de vita

Postat de licurici_lra

Supa de vita

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2020, 00:09
Adauga comentariu...
la 25.08.2020, 00:22
la 25.08.2020, 06:43
o bunatate!
la 25.08.2020, 08:38
Interesanta!
la 25.08.2020, 08:43
Bună...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking