Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza

Postat de Bunica in Ciorbe
23 Ian 2021 | 1648 vizualizari
Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza

Ciorba din carne cu carne de curcan acrita cu zeama de varza (moare) este minunata in zilele racoroase. Imi doram pentru sfarsitul de sapatamana o ciorba acra. Eeeeee, aceasta ciorbita mi-a satisfacut dorinta!

Ingrediente

  • 2 bucati gat de curcan
  • 2 bucati oase de la piept
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac mic
  • o bucata telina
  • sare
  • 200 ml.suc de rosii
  • 300 ml.zeama de varza
  • leustean

Mod de preparare

Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l.

Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece.

Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete.

In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita.

Cand carnea este aproape fiarta,cam o ora dupd ce ai pus la fiert,adauga legumele.

Ceapa,mrcovul,telina,pastarnacul curatate si spalate se toaca marunt,in cuburi mici.

Lasa la fiert inca 15 minute.

Adauga sucul de rosii si lasa la fiert 10 minute ,dupa care pui zeama de varza si mai lasi la fiert inca 5 minute.

Stingi focul si asezonezi cu leustean verde tocat marunt.

Servesti cu ardei iute si cu mamaliguta ,daca doresti.;)

Eu nu am pus sare .S-a sarat de la sucul de rosii si zeama de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de curcan

Postat de ancutsa

Ciorbă de curcan

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea...

Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de postavaru

Ciorba de potroace

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2021, 15:04
Curcanul asta a avut si tartita, ca pe aia o vreau, sau macar un gat...
la 23.01.2021, 15:16
Delicioasă!
la 23.01.2021, 15:24
la 23.01.2021, 15:48
Ce bun cu zeama de varza!
la 23.01.2021, 15:53

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking