Ingrediente
- 2 bucati gat de curcan
- 2 bucati oase de la piept
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 pastarnac mic
- o bucata telina
- sare
- 200 ml.suc de rosii
- 300 ml.zeama de varza
- leustean
Mod de preparare
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l.
Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece.
Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete.
In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita.
Cand carnea este aproape fiarta,cam o ora dupd ce ai pus la fiert,adauga legumele.
Ceapa,mrcovul,telina,pastarnacul curatate si spalate se toaca marunt,in cuburi mici.
Lasa la fiert inca 15 minute.
Adauga sucul de rosii si lasa la fiert 10 minute ,dupa care pui zeama de varza si mai lasi la fiert inca 5 minute.
Stingi focul si asezonezi cu leustean verde tocat marunt.
Servesti cu ardei iute si cu mamaliguta ,daca doresti.;)
Eu nu am pus sare .S-a sarat de la sucul de rosii si zeama de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de curcan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|