Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
17 Ian 2019 | 22226 vizualizari
Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana Zilele trecute am văzut într-un supermarket niște ciuperci pleurotus foarte frumoase și fragede, așa că m-am hotărât să fac o ciorbiță, cum n-am mai făcut până acum. Nu este o ciorbă falsă de burtă, pentru că nu am folosit unele ingrediente de rigoare, dar tot a ieșit foarte gustoasă și mă bucur mult că am avut această idee. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana
  • 500 grame de ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi
  • 1-2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 cepe galbene
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 2 roșii
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 300 ml de smântână grasă
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, cu celelalte legume, la foc mic.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc în tigaie, la foc mic, peste celelalte legume, până ce se înmoaie.

Între timp se pune o oală cu 3 litri de apă rece la fiert și când legumele sunt bine pătrunse se adaugă în oală, să fiarbă, la foc mediu.

Cât timp legumele fierb se pregătesc ciupercile. Se spală bine în câteva ape și apoi se taie fâșii, atât pălăriuțele, cât și piciorușele și se adaugă în oala cu legume, după ce au fiert două-trei clocote.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote și între timp se alege, se spală și se toacă fin frunzele de pătrunjel.

Se amestecă smântâna cu două gălbenușuri și apoi se adaugă în această compoziție câte un polonic din ciorba care fierbe, până ce ajunge la temperatura din oală.

Când smântâna cu gălbenușurile au ajuns să aibă cam aceeași temperatură ca ciorba, se toarnă în oală și se mai lasă să fiarbă, dar la foc moderat, pentru încă 5-6 minute.

Se condimentează cu sare și piper, după gust și după încă 2-3 minute se ia oala de pe aragaz. 

Se presară pătrunjel tocat și se acoperă oala cu un capac, iar după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorbița se poate servi.

Incercati si pleurotus pane sau tocanita de ciuperci pleurotus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Postat de merisor67

Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 21:29
la 17.01.2019, 21:41
delicioasa
la 17.01.2019, 21:52
Mulțumesc frumos, Roxana!
la 17.01.2019, 22:05
Adauga comentariu...
la 17.01.2019, 22:09
Îți mulțumesc frumos, Angela!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking