Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Postat de merisor67 in Ciorbe
21 Sep 2014 | 15894 vizualizari
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee? Si asa a aparut pieptul de pui in ea :)))))) Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa

Mod de preparare

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.

Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.

Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.

Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba.

Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.

Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.

Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.

Servim fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ciuperci cu carne de pui

Postat de panacris

Ciorba de ciuperci cu carne de pui

Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie. Legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 12:59
uite cum apar eu la pc, tocmai cand e vorba de mine ))
Ma bucur ca ti-a placut, Meri Este delicioasa si a ramas una din preferatele mele
la 21.09.2014, 13:00
Ai transformat-o in "radauteana cu ciuperci " )
la 21.09.2014, 13:00
Ina, mi-a placut tare mult, daca mancam doar eu as fi facut-o doar cu ciuperci ca tare-s bune!
la 21.09.2014, 13:02
buna, buna de tot
la 21.09.2014, 13:04
buna buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking