Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post

Postat de elucubratiiculinare in Ciorbe
4 Dec 2012 | 19021 vizualizari
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus,
  • 1 ceapă mare,
  • 2 morcovi mari,
  • 2-3 gogoșari în oțet,
  • 1 lingură amidon/făină,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • oțet,
  • usturoi,
  • ardei iute,

Mod de preparare

Se pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei.

Între timp spălăm ciupercile și le tăiem fâșii subțiri ( doar vrem să imităm burta). După vreo 15 minute de fiert morcovul cu ceapa, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile. Lăsăm să fiarbă pentru aprox. 10 minute. Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, amidonul dizolvat în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust. Condimentăm cu sare.

Servim fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti

Postat de MotanLaOale

Ciorba de ardei umpluti

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Ciorba taraneasca de cartofi noi

Se curata legumele, se spala si se taie rondele. ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardei se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se curata, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 00:13
buna ciorbita
la 05.12.2012, 03:41
delicioasa
la 05.12.2012, 08:23
la 05.12.2012, 10:35
Nu suport ciorba de burta, dar din asta as manca non-stop! E delicioasa!
la 05.12.2012, 10:53
gustoasa

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking