Ingrediente
- 6 gramezi de urzici de la piata
- 200 g ciuperci
- 3 cartofi
- 1 lingura cu orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 1 cana cu bors
- 1 lingura bulion de ardei
- sare
- verdeata
- oua (optional)
Mod de preparare
In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa aruncam apa,le tocam nu foarte marunt si le lasam deoparte;in oala cu ulei si putina apa,inabusim legumele taiate marunt sau date pe razatoare,ciupercile de asemenea taiate cubulete,dupa cateva minute cartofii sferturi sau cubulete,urzicile,bulionul,omogenizam bine totul,adaugam acum apa de la oparitul urzicilor strecurata,punem capac si lasam sa fiarba 30-40min;dupa acest timp,condimentam,adaugam orezul, borsul fiert separat,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca adaugam pe rand ouale sparte intr-un bol;mai lasam cateva minute sa fiarba apoi oprim si servim rece cu ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|