Ingrediente
- 500g urzici
- 1ceapa
- 3linguri ulei
- 5-6linguri zarzavat de la borcan
- 1borcan de rosii puse de mine din toamna
- 4-5ciuperci sau 1cutie
- 2linguri vegeta
- 2linguri orez,
- 6cartofi
- leustean de la congelator
- 1lde bors facut de mine
- 4-5oua pentru cine nu tine post
Mod de preparare
In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug zarzavatul,rosiile,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete;dupa alte cateva minute,adaug urzicile taiate si apa de la fiert;pun capacul si las 30-40min;adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca,sparg cate un ou intr-o lingura mare si o tin (cu tot cu ou),cateva secunde in borsul clocotind;asa nu se risipeste oul;mai potrivesc de gust si cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie,pentru ca se serveste rece cu ceapa verde;Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|