Supă/Ciorbă de urzici

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
11 Apr 2013 | 3997 vizualizari
Supă/Ciorbă de urzici

Am tot văzut zilele astea pe site, fel de fel ciorbe cu urzici. Zis și făcut! Sincer a ieșit o bunătate de supă/ciorbă! E prima oară când folosesc lobodă și urzici la ciorbă! Pot să spun că nu e rea deloc, chiar delicioasă!

Ingrediente

  • ceapă verde 4-5 fire,
  • ciuperci proaspete cca. 300 g,
  • morcov 1 bucată mare,
  • urzici proaspete cca. 300 g,
  • lobodă roșie 1 legătură adică 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măsline,
  • bulion,
  • ouă de prepeliță (cca. 20 de bucăți).

Mod de preparare

Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper, se completează cu cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert  cca. 25 de minute la foc potrivit, neacoperit. Spre final se adaugă bulionul de roșii, lăsându-se la fiert incă 5 minute. Ouăle de prepeliță se sparg și se adaugă în ciorba fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 3 minute. Se servește fierbinte cu ardei iute și mămăligă rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/Ciorbă de urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Bors de urzici cu fasole

Postat de Ksenya

Bors de urzici cu fasole

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 20:39
mamaaaaaa, de cand astept! Vreau, portie dubla.
la 11.04.2013, 20:41
Claudia, cu drag! Dar numai o porție normală, că deja e bătaie!
la 11.04.2013, 20:55
Da-i si portia mea!
la 11.04.2013, 21:03
sarumana Mariana!
Criss, eu inca nu m-am ridicat de la masa....
la 11.04.2013, 21:04
buuuun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking