Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
20 Feb 2017 | 4693 vizualizari
Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

   O bucata buna de jambon usor afumat este binevenita intr-o ciorbita de cartofi. De data aceasta, nu am acrit cu rosii, nici nu am pus smantana. Am folosit tarhon in otet. Grozav de gustos !!!

Ingrediente

  • 1 buc jambon afumat cu os -1 kg
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri pasta ardei cu telina -productie proprie
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei-productie proprie
  • 3 linguri tarhon in otet -productie proprie
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune.
  2. Curatati  si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze.
  3. Curatati, spalati legumele radacinoase si taiati-le cuburi.
  4. Curatati ceapa si o tocati marunt.
  5. Ceapa se caleste in ulei, impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel.
  6. Caliti doar pana ceapa incepe sa se inmoaie.
  7. Adaugati apa -2 l.
  8. Acum se pune si pasta de ardei dulce cu telina si pasta de ardei iuti.
  9. Lasati sa clocoteasca zeama 10-15 minute, pana cand morcovul este aproape fiert.
  10. Jambonul se scurge de apa in care a fiert  [nu-mi place gustul de afumat puternic].
  11. Scurgeti cuburile de cartofi de apa in care au stat si le adaugati impreuna cu jambonul la fiert langa legume.
  12. Cand cartofii sunt patrunsi [ dupa 10 minute ], dregeti ciorba cu tarhon in otet.
  13. Gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie.
  14. Serviti ciorba calda, presarata cu patrunjel verde tocat.
  15. Noi am avut langa aceasta ciorba, ardei iute verde, ceapa rosie de Turda si chifle integrale coapte in casa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....

Citeste continuarea

Ciorba de vara cu scarita afumata

Postat de Valclaudia

Ciorba de vara cu scarita afumata

Legumele se curata si se spala cu apa rece. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, morcovul taiat rondele, boabele de piper si cele de mustar si foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 22:12
buna tare
la 20.02.2017, 22:15
la 20.02.2017, 22:18
buna buna
la 20.02.2017, 22:22
Perfecta! Si ce culoare!
la 20.02.2017, 22:22
Dupa ce ca si asa imi era pofta mai aruncasi si ceapa aia rosie taiata asa la misto ca sa salivez pe tastatura.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking