Ciorba de ciuperci pleurotus

Postat de Corina33 in Ciorbe
11 Iul 2014 | 13023 vizualizari
Ciorba de ciuperci pleurotus

Cea mai buna ciorba de burta ever! :)) JOKE! Am gasit reteta asta demuuuuuuult, tare demult pe sait! Este un compromis in familia noastra: omul meu iubeste ciorba de burta, io burta nu mananc nici sa ma tai, dar cu asta am impacat si capra si varza! :)) De cand am venit in Germania, acum o fac prima data pentru ca aici nu prea gasesc pleurotus.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline (sau de care va place)
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1-2 foi de dafin
  • 400 g iaurt 1,5% grasime
  • 400 g smantana 24-30% grasime
  • 1 capatana mica usturoi sau 1/2 capatana mare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. 

Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun la fiert in apa clocotinda impreuna cu foile de dafin. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.

Se amestesca iaurtul cu smantana si cu usturoiul curatat si pisat. Se adauga cateva polonice de ciorba calda si se amesteca bine, apoi se toarna in oala peste ciorba. 

Se serveste fierbinte cu un ardei iute.....da' iuteeee! :D Enjoy! 

Daca o sa cititi sursa de inspiratie, o sa vedeti ca reteta a ajuns de la o Corina, in curtea alteia! :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de panacris

Ciorba de pleurotus

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2014, 20:01
la 11.07.2014, 20:04
Multumesc Motanel!
la 11.07.2014, 20:05
Crisulina iubita, esti servita! Cu reteta bineinteles, ca ciorba nu mai este!
la 11.07.2014, 20:05
As manca ciorba de burta dimineata,la pranz si seara!Dar e buna si cu ciuperci!
la 11.07.2014, 20:07
Ce m-ai lovit

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking