Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras in Ciorbe
10 Apr 2024 | 3632 vizualizari

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o versiune vegetală, folosind ciuperci pleurotus. Este o opțiune excelentă pentru cei care apreciază gustul autentic al ciorbei, dar preferă o alternativă fără carne. Haideți să vedem cum pregătim această rețetă de ciorbă de burtă falsă sau, cum glumește Andra Mihail în rețeta video, "ciorbă de burtă fără burtă"! Pentru reteta de Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciuperci pleurotus, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei, oua, smantana.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa:
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov ras
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300-400 g ciuperci pleurotus, tăiate felii
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 rădăcină de pătrunjel, cubulețe
  • 1/2 țelină, cubulețe
  • 1 ardei roșu, tocat cubulețe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 litri de apă
  • 4 gălbenușuri
  • 300 g smântână de gătit grasă 10 căței de usturoi, mărunțiți
  • Oțet de mere (după gust)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa:

Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și adăugați morcovul ras. Căliți morcovul până devine moale și își eliberează aroma. Scoateți de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Pentru ciorbă, încălziți uleiul de floarea soarelui într-o oală mare. Adăugați ciupercile pleurotus și căliți-le ușor. Adăugați apă peste ciuperci și apoi puneți peste ele, la fiert, întregi, ceapa, rădăcina de pătrunjel, țelina și frunzele de dafin. După câteva minute, puneți și ardeiul roșu tocat în oală. Adăugați la fiert și ulei de morcov.

Lăsați ciorba să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, sau până când legumele sunt complet fierte și gustoase.

Într-un castron separat, amestecați gălbenușurile cu smântâna de gătit. Adăugați câte puțină zeamă de la ciorbă pentru a ajunge la aceeași temperatură cu cea din oală, apoi turnați amestecul încet în oală, amestecând continuu.

Adăugați usturoiul mărunțit în ciorbă și lăsați să fiarbă încă 5 minute.

Gustați și ajustați condimentele, adăugând oțet de mere dacă doriți un gust mai acidulat. Servește ciorba de burta falsă caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Cu această rețetă de Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa, vei recrea gustul autentic al ciorbei tradiționale, oferind în același timp o opțiune vegetariană sățioasă și delicioasă!

Aceasta ciorba se poate servi cu Ardei iuti in otet.

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase, noi am pregatit si Reteta de ostropel cu ciuperci pleurotus sau Pleurotus cu sos de gorgonzola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba din pulpa de curcan cu legume

Postat de gurita_ta2005

Ciorba din pulpa de curcan cu legume

Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se...

Citeste continuarea

Ciorba de raci oltenesti

Postat de Lia1

Ciorba de raci oltenesti

1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2024, 16:18
Am mai făcut și eu din când în când și știm că este o supă/ciorbă tare bună...
la 10.04.2024, 16:37
la 10.04.2024, 18:57
Da, cu adevarat buna!👍👍👍
la 10.04.2024, 19:05
Ne bucuram ca va place!
la 11.04.2024, 02:02

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking